Glamour-meikki pimeneviin syysiltoihin

Ulkona on haikea sadesää. Vanhoista kukista, jotka kilpailevat ruusujen kanssa, tuoksahtaa vielä hentoinen kesän raikas tuoksu, joka kuitenkin haihtuu hetki hetkeltä avonaisen ikkunan vuoksi, syysilman syleilyyn ja häviää syyshaikeuden tieltä.

Aivan kuin hennot, kesän väriset kukat, väistyisivät raskauttavan romanttisten ruusujen tieltä. Niin vaihtuu myös kesän aikana käytetyt meikit, joita kesällä kevyesti levitettiin kasvoille, vain vähän käyttäen, jottei auringon raskas paahde, olisi saanut hipiää kostumaan hiestä ja saanut meikkejä valumaan ennen aikojaan, pois paikoiltaan. On nyt painostavan syysilman ja tulevien tummien iltojen inspiroimana, miellyttävää soluttautua vahvempaan meikkiin. Jolle nykyinen kylmenevä sää, antaa paikallaanpitoa. On siis aika antaa kosmetologiksi opiskelevan Miran, loihtia minulle tumma glamour-meikki, joka sopii pimeneviin syysiltoihin.

Ideana on glamour-henkinen meikki tummilla huulilla. Meikkaamisen aloitan tällä kertaa silmistä. Ensiksi sen takia, että jos luomivärit karisevat, voi ne pyyhkäistä sudilla pois, eikä meikkipohjaa tarvitse korjailla. Toiseksi sen takia, että tämä on meikin työläin vaihe, joten se on hyvä hoitaa kaikista ensimmäisenä.

Pohjustan luomet Urban Decayn klassikolla, Primer Potion -luomivärinpohjustajalla, joka pitää luomivärit paikoillaan kovemmassakin menossa ja rytinässä. Pysyvyyden takaamiseksi puuteroin luomet vielä It-merkkisellä Bye Bye pores -puuterilla, joka on sujahtanut omaankin meikkipussiin sen helppokäyttöisyyden ja kevyen koostumuksensa vuoksi. Luomiväreinä käytän luomilla wet n wild – merkin blossom glowta, joka on tarkoitettu kuultotuotteeksi korostamaan korkeimpia kohtia kasvoissa, mutta joka ajaa asiansa loistavasti myös luomivärinä tuomalla siihen hohtoa ja kolmiulotteisuutta. Varjostamiseen käytän Mac-merkin pientä nappia, sävyssä Carbon, joka on tummimpia sävyjä Macin meikkikokoelmissa. Sekoitan siihen hieman Lorealin poskipunaa sävyssä Peach 160, tuomaan silmämeikkiin pehmeyttä mustan luomivärin rinnalle. Viimeistelen silmämeikin ohuella rajauksella, jossa käytin Sigman pehmeää kajalkynää sävyssä Wicked, ja häivytän sitä yläluomelle, jotta se ei näyttäisi pelkästään suoralta viivalta, vaan mukautuisi paremmin mallin silmän muotoon. Ripsiä korostamaan käytän mallin omaa mustaa ripsiväriä ja sipaisen sitä myös alaluomille tuomaan tasapainoa.

Jo kulttituotteeksi noussut Estee Lauderin meikkivoide ei ole turhaan mainettaan ansainnut, vaan se toimii jokaisella iholla sen sävystä tai ihotyypistä riippumatta. Niinpä käytän sitä myös tässä meikissä, sävyssä Warm Porcelain. Sen vesipohjainen koostumus liukuu iholle kauniisti, ja se saa lisäpysyvyyttä pohjatuotteestaan, joka kantaa nimeä Primerizer, eli toisin sanottuna kosteuttava pohjustustuote. Tämän pohjustustuotteen tullessa markkinoille ihmiset ihastuivat siihen heti, ja se onkin Smashbox-merkin tuotteista yksi suosituimpia.

Silmien alle peittämään käytän Mac-merkin Pro longwear concealeria, ja varjokohdat kasvoista varjostan Anastasia Beverly Hillsin conturpaletilla, jossa on saman merkin voidemaista varjostusta alla. Tämän kaiken puuteroin yhdeksi kokonaisuudeksi saman merkin puuterilla, jota käytin myös silmien pohjustukseen. Varjokohtien ja valokohtien luomisella saadaan tuotua kasvoihin sitä kaivattua elävyyttä ja kolmiulotteisuutta, sekä voidaan tuoda sellaisia kohtia esiin, mitä halutaan korostaa. Pysyttäydyn edelleen wet n Wildin tuotesarjassa, ja Blossom Glow hohdepuuteri toimii myös poskiluulla, kulmaluulla, nenänpäässä ja amorinkaarella antaen niille kaunista kuultoa ja hohdetta, olematta kuitenkaan liian raskas. Kasvoille tuon lämpöä jo aiemmin mainitulla poskipunalla, jota käytin myös silmiin. Joku toinen ehkä suihkuttaisi tässä kohtaa kasvoille kiinnityssuihketta, mutta luotan tällä kertaa meikkivoiteen hyvään pysyvyyteen ja pohjatuotteiden yhteistyökykyyn.

Kulmiin lisään näyttävyyttä antamaan Anastasian brow Wiz – kynällä, sävyssä Dark Brown. Mallilla on kulmissa jo valmiiksi hyvä muoto, jonka avulla karvoja on helppo piirtää sekaan niin, että saadaan lisää tuuheutta kulmiin. Viimeistelen kulmat sipaisemalla niihin saman merkin väritöntä kulmageeliä (Anastasia Beverly Hills clear brow gel), joka pitää karvat paikoillaan koko päivän ja kuvauksien ajan. Kulmat kehystävät kasvoja ja antavat niille raamit, ja sävy onkin oiva valinta ottaen huomioon muun meikin sekä mallin hiusten värin.

Huulet rajaan kevyesti Essencen huultenrajauskynällä, ja valitsen Pixin Louise Roen paletista tumman sävyn, joka mielestäni sopii yhteen silmämeikin kanssa. Paletti on tehty yhteistyössä brittiläisen tv-juontajan kanssa, ja sen sävyjä voi käyttää joko huuliin tai poskiin, ja miksei vaikkapa silmiinkin! Loppusilaukseksi sipaisen vielä huuliin Linda Hallbergin Infinity Glass -kuultotuotetta, jotta huulet eivät jää pelkästään tumman sävyisiksi. Tämäkin tuote on kokonaisuudessaan erittäin monikäyttöinen, ja sitä voi käyttää edellä mainituilla tavoilla. On hienoa, että meikistä on tehty monikäyttöisempiä.

Kaikki tuotteet ovat itse ostettuja ja suurin osa kulkee myös omassa meikkipussissani niiden helppokäyttöisyyden ja käytännöllisyyden vuoksi. Tuotteita myyvät pääosin Kicks-myymälät sekä Cocopanda. Siveltiminä käytössä ovat Duroy sekä Sigma.

Aamutakki: Anna Field
Korvakorut: Hannun Kello
Geelikynnet: Fenix Beauty Academy by Mira

Miran kädenjälki on taattu, jään ihmettelemään sitä kultareunoksisesta peilistä. Huulet ovat samaa väriä kuin ruusut, ja vaikka silmämeikkiä on käytetty harkiten, on se tumman puhutteleva, juuri sopiva iltameikki syyskauteen.

Kuvat: Aalton
Kamera: NikonD3200

Tietoa kirjoittajasta

Marlee

Pinnallista kuin syvällistäkin sisältöä, joskus kekkereistä, laittautumisista ja lomareissuista kirjoittelua, myös kannanottoja. Kerran tai pari kuussa, postauksia julkaisen.

2 kommenttia artikkeliin ”Glamour-meikki pimeneviin syysiltoihin”

    1. Kiitos! Ihana kuulla, että romanttinen tyyli välittyi sinulle postauksesta.<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *